Categories: Noutati & ideiNunta

Paseste spre altar cu incredere. MEGA ghid de alegere a rochiei de mireasa

Cine nu viseaza la o nunta de vis? Poate chiar si atunci cand erai doar un copil, iti imaginai ca vei arata ca o printesa in momentul in care te vei afla in fata altarului, ca vei avea alaturi un print pe cal alb si ca veti trai fericiti pana la adanci batraneti. Stim, te-ai maturizat si nu mai crezi in basme, insa ar trebui sa stii ca ele pot deveni realitate si ca povestile cu printi si printese chiar exista si in timpurile moderne. Probabil ca inca nu s-au gasit calesti fermecate sub forma de bostan si nici covoare zburatoare, dar acest lucru nu inseamna ca dragostea adevarata nu exista si ca ea nu ar trebui incununata printr-o nunta feerica.

Plan your way out

Ei bine, totul e bine cand se termina cu bine, dar pana la nunta e cale lunga. Trebuie sa planifici o multime de aspecte importante, de la invitatii, locatie, muzica, tort si pana la bauturile si mancarurile servite. Nu este o treaba usoara, dar nici imposibila. Totul pana la alegerea celei mai frumoase rochii de mireasa! Poate ca in planurile tale totul parea simplu: probezi cateva modele, alegi unul si iti continui drumul spre altar. Din pacate, lucrurile nu stau mereu astfel si, vorba romanului, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Exista sanse ca rochia de vis sa nu se potriveasca siluetei tale, sa aiba un material care sa nu te multumeasca sau, pur si simplu, ea sa nu se gaseasca pe nicaieri. Ce faci in aceste momente? Nu, nu incepi sa te panichezi, ci gasesti solutii. Trebuie sa-ti regandesti planul si sa te pliezi in functie de situatie. Rezolvare exista si, cu siguranta, exista si numeroase rochii de mireasa in care vei putea straluci. Este necesar doar sa-ti pastrezi calmul si sa fii deschisa la noi optiuni.

Este normal sa-ti doresti sa arati fantastic la propria nunta si sa gasesti o rochie in care frumusetea ta sa infloreasca. Daca ai nevoie de o mana de ajutor in alegerea unei rochii de mireasa de vis, iata un ghid ce iti va usura putin cautarile:

La inceput de toate, fa un mic research

Norocoase sunt miresele care isi gasesc rochia perfecta din prima, insa, acest lucru se intampla foarte rar. Rochia ta de mireasa va fi vedeta tuturor rochiilor din cadrul evenimentului si, cum vedetele se lasa asteptate, acelasi lucru se va intampla si in cazul acesteia. Gasirea ei va necesita timp, rabdare si cautari intense, asa ca ar fi o idee buna sa incepi sa-ti faci temele de acasa.

Secretul il detiii, de fapt, tot tu. Pentru a putea incepe cautarile, trebuie sa iti dai seama ce stil vrei sa abordezi. Daca nu esti inca 100% convinsa de acest aspect, nu te panica! Inspiratia vine de unde te astepti mai putin. Cauta fotografii cu modele care au silueta asemenatoare cu a ta si lasa-ti imaginatia sa zburde, in timp ce admiri rochiile pe care le prezinta.

Daca simti ca ai intrat intr-un blocaj de inspiratie, poti sa continui cautarile in magazinele fizice de rochii de mireasa. Nu trebuie sa probezi inca nimic. Este de ajuns, momentan, sa iti faci o idee asupra modului in care arata diferitele modele de rochii in realitate.

Vezi anunturile de rochii de mireasa de pe EventMall.ro!

Foarte important: nu lasa cautarile pe ultima suta de metri!

Daca ai nevoie de un reper temporal exact dupa care sa te ghidezi, iata-l! Nu ar trebui sa incepi cautarile cu mai putin de noua luni inainte de marele eveniment. Asa cum ai citit si mai sus, planurile pot fi date peste cap si lucrurile pot lua o turnura neasteptata. In astfel de situatii, poti intra in criza de timp, vei incepe sa te panichezi si, in cel mai rau scenariu, vei ajunge sa cumperi o rochie de mireasa doar de frica de a nu ajunge la propria nunta in jeansi.

In ziua de azi, nuntile sunt planificate dupa o anumita tematica. Astfel, daca vei avea parte de o nunta cu tematica traditionala, cel mai probabil ca o rochie sofisticata, stralucitoare, de sirena, nu se va potrivi cu decoratiunile si locatia. Din contra, o rochie simpla, confortabila si relaxata se va integra de minune in peisaj. Ia in considerare locatia si ce tip de nunta planifici, inainte de a te grabi sa investesti bani in vreun model, care ar putea sa nu se potriveasca.

Tine minte, insa, ca intregul tau corp se poate schimba intr-o perioada atat de lunga de timp. De aceea, ar trebui sa faci ajustarile finale ale rochiei abia atunci cand vei fi sigura ca silueta ta nu va mai suferi modificari pana in ziua nuntii. Nu ar trebui sa-ti recomande nimeni sa slabesti pentru nunta. Pana la urma, partenerul tau te iubeste exact asa cum esti. Insa, daca planuiesti, totusi, sa faci acest lucru, nu pleca la cumparaturi pana nu vei ajunge la greutatea dorita, pe care sa reusesti sa o si mentii pentru o perioada.

Tine minte: parerea ta este cea mai importanta!

Orice viitoare mireasa are nevoie de ajutor si sfaturi cand vine vorba de alegerea rochiei perfecte. Fie ca ai nevoie de parerile celor mai bune prietene sau ale familiei tale, ar trebui sa fii atenta la numarul de persoane care sa te insoteasca la cumparaturi. Nu ar trebui sa pleci in cautare de rochii de mireasa cu o armata de oameni in jurul tau, doar pentru a le face tuturor ziua mai buna. Opiniile in contradictoriu ar putea sa te faca sa te indoiesti de propriile pareri. De aceea, cea mai buna idee ar fi sa pleci la cumparaturi cu una sau doua persoane de incredere, care sa iti poata da oricand un feedback sincer.

Pana la urma, in ziua nuntii tale, cel mai important este ca tu sa fii fericita si, de aceea, nu ar trebui sa te pierzi in incercarile de a multumi pe toata lumea. Aminteste-ti mereu ca tu esti starul serii si ca trebuie sa te simti bine si increzatoare in propria piele.

Probeaza cateva rochii de mireasa inainte de a lua decizia finala

Orice femeie isi doreste ca, inainte de a lua decizia finala in ceea ce priveste rochia de vis, sa probeze mai multe modele, iar apoi sa faca un clasament intre ele. Cu toate acestea, incearca sa nu exagerezi cu numarul de rochii probate, pentru ca acest lucru nu va putea decat sa te induca in eroare. Fa-ti o lista de stiluri pe care le-ai prefera, inainte de a merge la cumparaturi si, pe deasupra, gandeste-te si la o varianta de rezerva, in cazul in care nu gasesti nicio rochie in stilurile respective.

Chiar daca ai impresia ca ai gasit rochia de vis inca din primele secunde in care ai ajuns intr-un anumit magazin, ar trebui sa mai incerci cateva rochii de mireasa, pentru a fi 100% convinsa de alegere. Este posibil sa fie vorba doar de incantarea de moment si de sentimentele care te napadesc atunci. Desigur, „pielea de gaina” poate fi un semn clar ca ea este, de fapt, aleasa.

O idee foarte buna este, de asemenea, sa asculti si sfaturile unui specialist, precum cele ale consultantului din magazinul in care ai intrat. Sunt sanse ca acesta sa-ti sugereze un model la care nu te-ai gandit inainte, care se poate dovedi a fi tocmai ceea ce cautai, dar nu constientizai.

Nu-ti neglija stilul personal!

Cine poate sa stie mai bine decat tine ce rochii de mireasa sunt pe gustul tau? Poate parea un cliseu, insa, este un adevar: trebuie sa simti ca tu porti rochia aleasa si nu ca rochia te poarta pe tine! De exemplu, daca tu esti o persoana simpla in viata de zi cu zi, care obisnuieste sa abordeze un stil mai putin extravagant, probabil ca nu te vei simti bine intr-o rochie ampla, de printesa, cu multe detalii.

Daca ai nevoie de ajutor pentru a-ti identifica stilul, poti face urmatorul exercitiu de imaginatie. Gandeste-te la momentul in care te vei afla in fata altarului, alaturi de viitorul tau sot. Apoi gandeste-te si la toate modelele de rochii de mireasa pe care le-ai vazut in ultima perioada si incearca sa te identifici in unul dintre ele. Ia in considerare intregul pachet si straduieste-te sa-ti dai seama daca, in rochiile pe care le admiri, te vei potrivi in scenariul viitoarei nunti, sau nu. Ziua cea mare este dedicata iubirii dintre voi doi si a fericirii voastre, asa ca ar trebui sa te asiguri ca rochia aleasa nu se pune in calea bucuriei tale ci, din contra, o amplifica.

Totodata, nu ar trebui sa iei neaparat in considerare trend-urile. Moda este mereu intr-o continua miscare, este foarte dinamica. De asemenea, nu intotdeauna ceea ce se poarta este si ceea ce se potriveste cu personalitatea si silueta ta. Daca nu vrei sa risti, poti oricand sa alegi o rochie clasica, pe care sa o poti admira si peste 30 de ani, in fotografiile de nunta.

Denisa

Specialist Wedding Planner

Share
Published by
Denisa

Recent Posts

Cum să reduci costurile unei nunți fără a lua din calitatea ei

Cu toții ne dorim o nuntă care să fie atât memorabilă pentru noi și pentru…

4 ani ago

Cum să organizezi un botez în 7 pași

Venirea pe lume a unui copil este un prilej important de sărbătoare atât pentru cel…

4 ani ago

Cum să vă organizați nunta pas cu pas.

Nuntă in 6 pași. Nu transforma nunta ta într-o corvoadă și bucură-te de momentul în…

4 ani ago